Presenteren is mijn passie

Al 40 jaar voor de camera's

“Ik wilde ooit graag onderwijzer worden. En misschien zit dat er altijd nog een beetje in. Ik vind het geweldig om voor een zaal te staan en te zien hoe mensen enthousiast raken. Presenteren is mijn passie. Om te zien dat er ‘kwartjes vallen’ waar mensen verder mee kunnen.”

Mensen weer samen brengen

Bert van Leeuwen staat al bijna 40 jaar voor de camera’s. In 1984 startte hij als oproeper bij de EO, deed ervaring op als quizmaster en werd vervolgens presentator van tientallen TV- en radioprogramma’s. ‘Mensen en de processen waaruit zij handelen’, lopen als een rode draad door veel van de programma’s die hij maakt.  Het meest bekende programma waarin dit naar voren komt, en dat door Bert wordt gepresenteerd, is Het Familiediner. In 2021 ging dit populaire programma het 21e seizoen in. Elke aflevering opnieuw gaat Bert op pad om familieleden die elkaar vanwege een conflict niet meer spreken, te verenigen. Door te luisteren naar de afzonderlijke verhalen wordt een zoektocht gestart naar waar het mis is gegaan en waarom. Het letterlijke doel is mensen weer samen om de tafel krijgen. 
“Ik hou van programma’s en processen die gaan over hoe mensen zich door het leven slaan. Het is mijn overtuiging dat je veel zelf kunt sturen, maar aan de andere kant moet je ook een beetje geluk of ruggensteun gegund zijn.”

De bruggenbouwer

Conflictmanagement, de bewuste en onbewuste processen die spelen in stressvolle situaties, bij ruzie, bij zakelijke geschillen of bij ingewikkelde samenwerkingsvormen… Het zijn thema’s waarbij Bert als geen ander bruggen kan slaan. Als mediator, spreker of dagvoorzitter weet hij respectvol, toegankelijk en aansprekend inzicht te geven en verbinding te maken.

Wat anderen over Bert zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Aangename dagvoorzitter
“Bert is een aangename dagvoorzitter die met inhoud de aandacht van de zaal goed weet vast te houden.”
Ms. Nameless
Add Your Stars
Helder en Humor
“Iedereen heeft wel een persoonlijke ervaring met ruziën, waarvan je denkt : ‘Dat had ik anders moeten doen’. De presentatie van Bert was helder en had de nodige humor. Dat haalde voor mij de druk van de ketel om te leren over mijn eigen handelen.”
Ms. Nameless
Add Your Stars
Vlam in de pan

“Heb je bonje, dan zit je hoog in je emoties: Soms moet je dingen even laten bedaren zodat je vanuit een rustiger vertrekpunt kunt beginnen. Vertrekken vanuit ‘de vlam in de pan’ is geen goed idee.”

Ms. Nameless
Add Your Stars