Verzoening en Verbinding

Dagvoorzitter, interviewer, spreker en mediator

Interesse in mensen

Bert van Leeuwen weet met zijn inspirerende aanwezigheid ontmoetingen tot een succes te maken. Met veel ervaring op het gebied van conflict- en verandermanagement, media, entertainment en religie behoort hij tot Nederlands meest goede sprekers en dagvoorzitters. Kenmerkend voor Bert is zijn oprechte interesse in wat mensen beweegt en drijft. Dit komt goed naar voren tijdens zijn TV-presentatiewerk, maar even sterk in zijn rol als mediator, interviewer en discussieleider. 
“Ik hou van programma’s en processen die gaan over hoe mensen zich door het leven slaan. Het is mijn overtuiging dat je veel zelf kunt sturen, maar aan de andere kant moet je ook een beetje geluk of ruggensteun gegund zijn.”

Inspirerende spreker

(Zakelijke) mediation en conflictmanagement zijn bij uitstek het terrein van Bert. Ontwijken, vermijden, aanpassen, vluchten, vechten, afsluiten, stilzwijgen; in zijn loopbaan als mediator heeft Bert het allemaal voorbij zien komen. Hij bezit het talent om op professionele, heldere en toegankelijke wijze de kern uit conflicten te halen, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor transformatie.
Ook met heel veel ervaring op zak blijft Bert nieuwsgierig en leergierig. Met een goede voorbereiding en een gemeende betrokkenheid, weet hij de aandacht van het publiek te pakken en vast te houden. Humor en een flinke vleug Haagse no-nonsens achtergrond lopen als een prettige rode draad door zijn presentaties. Daarmee weet hij onderwerpen bespreekbaar te maken en presentaties helder, boeiend en inspirerend neer te zetten.

Quotes

Presentator

“Als presentator mag ik veel vragen! Dat is leuk, want ik bemoei me van nature graag met van alles. Het is bemoeizucht in positieve zin. Het zit in me om te willen weten waarom mensen doen wat ze doen en de processen die daaruit ontstaan.” 

Spreker

Conflicten, machtsstrijd en pesten op de werkvloer; het is binnen veel bedrijven een probleem. Je kunt daar niet van wegkijken. Met als verwijzing naar de bekende uitspraak geef ik met mijn presentatie ‘Doe ff normaal!’ inzicht in de basisprincipes van conflictmanagement.”

Mediator

“Het gaat tussen mensen vaak mis wanneer er aannames gedaan worden of wanneer mensen uitspraken veel te persoonlijk opnemen. Dat zorgt voor barricades die niemand van de betrokkenen wil. Ik help relativeren. Het is belangrijk om mensen een kans te bieden om zelf met hernieuwde inzichten of conclusies te laten komen.”